Hernieuwde afspraken in coronatijd om huisuitzettingen te voorkomen

Huisuitzettingen als gevolg van betalingsachterstanden dienen zoveel mogelijk te worden voorkomen. Dat hebben verhuurdersorganisaties, brancheverenigingen (Aedes, IVBN, Kences, Vastgoed Belang) en de VNG afgesproken met minister Ollongren van Binnenlandse Zaken.

Daarom wordt ingezet op vroege signalering van betalingsachterstanden bij huurders. Want een snel contact tussen verhuurder en huurder helpt de groei van verdere schulden voorkomen. Sinds 1 januari ontvangen meer gemeenten signalen van verhuurders over betalingsachterstanden en zodoende kunnen zij sneller contact opnemen met huurders en eventueel (schuld)hulp aanbieden.

Het kabinet heeft diverse maatregelen genomen om  ervoor te zorgen dat zo min mogelijk mensen in de financiële problemen komen tijdens de coronacrisis. Juist in deze tijd van corona is het belangrijk dat mensen een veilig thuis hebben.

Op  grond van deze afspraken kunnen huurders met laag inkomen en een hoge huur huurverlaging aanvragen bij hun woningcorporatie. In het geval van huurachterstand kan de verhuurder de huur tijdelijk opschorten of een betalingsregeling treffen.

Meer info: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/03/25/hernieuwde-afspraken-moeten-huisuitzetting-blijven-voorkomen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *