Wij zijn beschikbaar

Bij Eropaf! zijn professionals vanuit diverse disciplines aangesloten die gezamenlijk veelzijdige producties verzorgen: publicaties, journalistieke projecten, videoproducties, onderzoek, evenementen, organisatie en advies, uitvoerend sociaal werk.

Integrale producties

Van oudsher wil Eropaf! door kennisuitwisseling bijdragen aan verbetering van het sociaal domein. We doen dat op terreinen als armoedebestrijding, schuldhulpverlening, het voorkomen van huisuitzettingen, sociaal werk, sociale wijkteams en zelfbeheer.

Vanuit onze kennis op deze gebieden kunnen we u integrale producties aanbieden: van de organisatie van evenementen, trainingen, onderzoek en advies tot en met journalistieke en videoproducties.

Uitvoerend sociaal werk en evenementen

U kunt Eropaf! inschakelen voor de organisatie van evenementen (als ‘Schuldhulpverlening anders’ en ‘Armoede in de uitverkoop!’), waarbij we samen met u de programmering, presentatie en locatie kunnen ontwikkelen. Ook met de uitvoering van sociaal werk hebben we ervaring. Bijvoorbeeld bij de ondersteuning van vormen van zelfbeheer zoals Je Eigen Stek.

Ontwikkeltrajecten, advisering en training

Verder kunnen we helpen bij de ontwikkeling van nieuw beleid rondom bijvoorbeeld een andere methode van schuldhulpverlening en beschermingsbewind (zie bijvoorbeeld ons project rondom ‘financieel zelfbeheer’ in Harderwijk). Ook rondom de invoering van de Effectencalculator kunnen we u adviseren en bieden we trainingen aan. (Zie: ‘Werkt het nieuwe zorg en welzijn?’).

Onderzoek, publicaties, vormgeving

Voorbeelden van uitgesproken Eropaf!-publicaties zijn de ‘Handreiking Voorkomen Huisuitzettingen, en het online dossier ‘Wat werkt bij schuldhulpverlening? ‘(in opdracht van kenniscentrum Movisie). Daarbij beschikken we over zowel onderzoekscapaciteitjournalistieke ervaring als kennis en ervaring op het gebied van vormgeving.

Videoproducties en fotografie

Vanuit Eropaf! zijn inmiddels een reeks videoproducties gemaakt. Voorbeelden daarvan vindt u op ons YouTube-kanaal. Ook op het gebied van fotografie hebben we professionele ervaring in huis.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Catelijne Akkermans (06-14656797) of Marc Räkers (06-14267795). Of maak gebruik van het contactformulier.  We maken graag een afspraak.

Stichting Eropaf!
De Buurtzaak – Ru Paré Community,
Chris Lebeaustraat 4
1062 DC Amsterdam